реклама 468

Thursday, January 8, 2009

Кметовете в Перник скочиха срещу ЧЕЗ заради надписани сметки, искат среща с ръководството

Кметовете в Перник скочиха срещу ЧЕЗ заради надписани сметки, искат среща с ръководството
Среща с представител на енергоразпределителното дружество ЧЕЗ поискаха кметовете на населени места в община Перник, писа Градски вестник. Пред ръководството на Общината, местните управници се оплакаха от липсата на контакт и връзка с монополиста за разрешаване на множество проблеми, които възникват с тока на територията им.
За миналата година, кметството в Кладница е засякло две надписвания на сметките за ток. Едната фактура е била с 1800лв. повече от действително направения разход, а другата - надписана с консумация за сумата от 2030 лева. Управниците са категорични, че ако “ужилването” не е за такива големи суми, а за по стотина лева, никога няма да засекат измамата. В тази връзка, те ще настояват по време на срещата с ЧЕЗ, електромерите, отчитащи консумацията на ток в административните и обществени сгради, както и за уличното осветление, да бъдат монтирани, както при частните абонати в табла, извън трафопостовете. Така ще можем и ние да контролираме разходите си, заявиха те.
Потърпевшо от терора на ЧЕЗ е и село Драгичево, където подаваното електрозахранване е слабо и често аварира мрежата. Подобни проблеми има и в Рударци и Кладница. В някои от къщите хората си купиха по празниците нови телевизори, които така и не заработиха заради слабия ток, съобщиха кметовете.

No comments:

Post a Comment